Controlul medical periodic este obligatoriu și nu trebuie amânat!

Controlul medical periodic este obligatoriu și nu trebuie amânat!

Sănătatea se vede și se simte! Tu când ai fost ultima dată la un control de rutină? Dacă a trecut prea mult timp de atunci, acum ar fi o idee bună să-ți faci un bilanț.

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” pune la dispoziția cetățenilor o gamă largă de specialități medicale, în contract cu CASMB.

Ne găsiți în Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6 (vis-à-vis de Teatrul Masca), iar pentru programări sunați de luni până vineri, între orele 08.00-20.00 la 031.9593 / 0726.150.250 sau puteți fixa o programare online direct pe site-ul nostru www.nectarie6.ro.

Iată care sunt controalele medicale anuale recomandate de specialiști:

Pentru adulți:

  1. Ginecologie - prevenirea și depistarea precoce a cancerului de sân, cancerului de col uterin și cancerului de uter.
  2. Medicină internă – analize anuale de sânge, glicemie, măsurarea tensiunii arteriale, precum și prevenirea și depistarea precoce a eventualelor boli interne.
  3. Cardiologie – depistare boli cardiovasculare și cardiace (ateroscleroză și/sau hipertensiune arterială).
  4. Oftalmologie – se recomanda un control la fiecare 2-3 ani începând cu 40 ani. Dar persoanele care au antecedente familiale de boli oftalmologice și cei diagnosticați cu diabet sau hipertensiune arterială sau anumite boli reumatologice ar trebui să facă un consult oftalmologic anual.
  5. ORL - Nu ratați controlul anual chiar dacă nu aveți simptome. Conform statisticilor, cancerul din sfera ORL apare după 20 de ani, fiind cauzate preponderent de fumat si abuzul de alcool.
  6. Endocrinologie – o parte importantă din afecțiunile cronice sunt strâns legate de sistemul endocrin, cum ar fi diabetul, sindromul ovarelor polichistice, osteoporoza sau tulburări tiroidiene.
  7. Test DEXA - Osteodensitometria se utilizează de obicei pentru diagnosticarea osteoporozei, o boală ce afectează în special femeile după instalarea menopazei, dar poate afecta și bărbații. (> 50 ani).
  8. Dermatologie - verificarea sănătății pielii și prevenirea cancerului de piele.
  9. Gastroenterologie – prevenire și depistare precoce a cancerului colorectal (> 50 ani).
  10. Stomatologie – de realizat bianual, pentru verificarea și menținerea sănătății orale.

Pentru copii:

  1. Pediatrie – este recomandat controlul medical periodic la 12, 15, 18, 24 și 30 de luni, iar de la 1 ani și jumătate, anual până la 6 ani. Apoi, la vârsta de 8 și 10 ani. Bineînțeles că, în funcție de recomandările medicului sau de nevoile familiei, controalele pot fi mai dese.
  2. Psihologie clinică fie că părinții au nevoie de informații despre dezvoltarea cognitivă sau comportamentală a copilului sau au suspiciuni privind nivelul acestuia de dezvoltare sau caută doar sfaturi pentru a obține rezultatele cele mai bune, adaptate temperamentului copilului lor, o vizită la psiholog poate furniza informații valoroase familiei.
  3. Oftalmologie - pentru școlari se recomandă controlul din 2 în 2 ani dacă nu poartă ochelari și nu au probleme oftalmologice și la cel mult 1 an sau la recomandarea medicului, daca poartă ochelari.
  4. Stomatologie – pentru fixarea unor obiceiuri sănătoase de timpuriu.

Din grijă pentru oameni, Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” respectă întocmai măsurile de conduită responsabilă, în conformitate cu deciziile Direcției de Sănătate Publică, asigurând implementarea corectă a procedurilor de prevenție pentru limitarea răspândirii virusului Sars-Cov2. Mai multe despre protocolul nostru de primire pacienți aflați aici.

Date de contact:

  • Bd. Uverturii nr. 81, Sector 6, Bucureşti
  • Programări: 031.9593 / 0726.150.250, contact@nectarie6.ro
  • Site: www.nectarie6.ro
  • Program: Luni - Vineri: 08.00 – 20.00.

Data publicării: Luni, 15 iun 2020