În Sectorul 6, poți beneficia de consultații medicale gratuite prin proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație

În Sectorul 6, poți beneficia de consultații medicale gratuite prin proiectul SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație

Peste 600 de persoane din capitală s-au înscris și beneficiază de consultații medicale gratuite la Centrul de Sănătate Sfântul Nectarie, situat în Bd. Uverturii nr. 81, prin intermediul proiectului SAFE – Sănătate, Accesibilitate, Facilitate, Educație, proiect derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”.

O echipă de medici și asistenți medicali oferă în regim gratuit consultații medicale de bază și teste de screening pentru afecțiuni precum tensiunea arterială ridicată, diabetul, obezitate, afecțiunile pulmonare și alte boli cronice, referire către medici specialiști, precum și informații și consiliere despre stilul de viață sănătos și despre importanța îngrijirii personale. Screening-ul este un proces simplu, dar vital pentru a identifica problemele medicale în stadiile incipiente, când tratamentul este mai ușor și mai eficient.

Dacă ai domiciliul în București și îndeplinești una din următoarele condiții:

  • Vârstnic (peste 62 de ani femeie și peste 65 de ani bărbat);
  • Deții certificat de încadrare în grad de handicap;
  • Persoană de etnie romă;
  • Aflat în risc de sărăcie;
  • Singur și ai probleme de sănătate;
  • Persoană care provine din sistemul de protecție a copilului;
  • Persoană fără adăpost.

la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie”, beneficiezi de un consult GRATUIT la medicul specialist, asistență și consiliere medicală. Printre investigațiile care însoțesc consultația din cadrul proiectului SAFE se află și depistarea afecțiunilor pulmonare iar, la nevoie poți beneficia, în baza recomandărilor medicului, de o radiografie GRATUITĂ.

Nu lăsa problemele medicale să devină o povară pentru tine sau familia ta.

Prin participarea la acest proiect, poți primi asistență medicală de calitate și poți fi îndrumat spre un stil de viață sănătos.

Află cum te poți înscrie!
Sună la 021.9970 sau intră pe safe.dgaspc6.ro

Proiectul este coordonat de Ministerul Sănătății și derulat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Fundația Estuar și Centrul Multifuncțional de Sănătate Sfântul Nectarie, fiind finanțat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european” – Mecanismul Financiar SEE 2014-2021”

Proiectul se va derula pe o perioadă de 18 luni, având un buget total de 986.448 Euro.

Pentru mai multe informații și înscrieri ne puteți contacta la numărul de telefon 021.9970 sau la adresa de email safe@dgaspc6.com, precum și vizitând pagina web https://safe.dgaspc6.ro.

Pentru mai  multe detalii referitoare la granturile SEE şi norvegiene, vă rugăm să vizitaţi http://ro-sanatate.ms.ro, www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro, sau www.norwaygrants.ro.

Data publicării: Miercuri, 10 mai 2023