Ce ascunde de fapt pofta teribilă de ciocolată?

Ce ascunde de fapt pofta teribilă de ciocolată?

Știai că pofta de ciocolată ascunde un semnal pe care ți-l dă corpul că are nevoie de magneziu?

Chiar dacă poate fi doar o nostalgie după un gust de care ne-am bucurat cândva, pofta de ceva dulce sau de ciocolată se traduce printr-o deficiență a anumitor nutrienți, estențiali organismului.

Pe termen lung, carența de magneziu poate avea efecte adverse asupra densității oaselor, funcției creierului, funcției nervoase și musculare și asupra sistemului digestiv și pot duce la apariția unor boli cronice cum sunt insuficiența cardiacă, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 2 sau osteoporoza.

Vino la un control la cabinetul Medicină Internă al Centrului de Sănătate “Sfântul Nectarie” situat în Bulevardul Uverturii Nr. 81, Sector 6. Medicul internist este singurul care poate stabili un diagnostic și un plan de tratament în urma investigațiilor de specialitate.

Programările se fac la 031.9593, iar consultația este gratuită dacă vii cu trimitere de la medicul de familie.

Cum se depistează lipsa de magneziu?

Lipsa de magneziu, se stabilește în urma unui test de sânge și poate fi tratată cu suplimente orale de magneziu și prin introducerea în alimentație a alimentelor bogate în magneziu cum sunt: spanacul, migdalele, semințele de dovleac, arahidele, caju, cerealele integrale, fasolea neagră, bananele, avocado.

În niciun caz să nu luați suplimente alimentare fără indicația și supravegherea medicului pentru că pot apărea vărsături, diaree, crampe abdominale, iar în cazuri extreme, bătăi neregulate ale inimii și risc de stop cardiac.

Data publicării: Miercuri, 12 oct 2022