Caravana “Când doi ori doi fac șase, zâmbeşte!” s-a pus din nou în mișcare în Sectorul 6

Caravana “Când doi ori doi fac șase, zâmbeşte!” s-a pus din nou în mișcare în Sectorul 6

Știați că ...
Apariţia cariilor dentare este a doua cea mai comună afecţiune, după răceală?

Un număr de 45 de copii care frecventează Centrul de zi “Sf.Andrei” au aflat care sunt tehnicile corecte de periaj dentar direct de la stomatologul Centrului de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”.

Acțiunea face parte din campania Când doi ori doi fac şase, zâmbeşte!, care promovează igiena orală, atât pentru asigurarea unui zâmbet frumos, dar şi pentru evitarea apariţiei infecţiilor bucale.

Astfel, cei mici au înțeles că durerea este modalitatea corpului de a semnaliza o suferință, iar neglijarea sa duce la complicații cum ar fi pierderea dintelui. De aceea, controlul stomatologic periodic al dinților este obligatoriu pentru a avea o dantură sănătoasă și frumoasă. La final, prichindeii au primit o pastă de dinți, o periuță și un orar pentru a-și putea fixa rutina periajului dentar - de două ori pe zi, timp de două minute.

“Majoritatea afecțiunilor dentare pot fi evitate, dar este necesar să se țină cont de faptul că periajul corect și controlul de rutină mențin sănătatea cavității bucale, prevenind neplăcerile ulterioare asociate tratamentelor”,a explicat stomatologul Andrei Niță.

Campania se află la a doua ediție, anul acesta se va derula până în luna noiembrie 2019, acțiunile vizând toți beneficiarii serviciilor acordate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. În funcție de vârstă și adaptat înțelegerii fiecăruia, cei prezenți vor fi implicaţi în diverse activităţi ce urmăresc educaţia în vederea îmbunătăţirii sănătăţii orale.

“Susțin campaniile de promovare a sănătăţii la nivel individual, astfel strategia noastră de a îmbunătăți calitatea vieţii la nivelul întregii comunități devine fiabilă” a spus primarul Gabriel Mutu.

Centrul de Sănătate Multifuncțional “Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uverturii, nr. 81, este locul unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate, decontate prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate București, iar persoanele cu situație financiară precară din comunitate au posibilitatea de a accesa servicii medicale gratuite sau cu plată parțială, în funcție de venituri.

Pentru programări sau informații suplimentare sunați la 031.9593.

Data publicării: Miercuri, 22 mai 2019