Se anunță noi zile caniculare! Punctele de prim ajutor din Sectorul 6 sunt pregătite să îi sprijine pe cei afectați de căldură

Se anunță noi zile caniculare! Punctele de prim ajutor din Sectorul 6 sunt pregătite să îi sprijine pe cei afectați de căldură

După câteva zile mai răcoroase, urmează noi zile caniculare cu temperaturi cu peste 35 de grade la umbră. Este important ca toți să fim informați și pregătiți pentru a face față temperaturilor ridicate.

Iată câteva sfaturi și recomandări oferite de medicii Centrului de Sănătate “Sfântul Nectarie”:

  • Hidratarea este esențială. Trebuie să consumăm suficientă apă pe parcursul zilei, chiar dacă nu apare senzația de sete. Este bine să evităm băuturile alcoolice și cele cu cafeină, deoarece acestea pot duce la deshidratare.
  • Îmbrăcămintea adecvată ajută la protejarea de căldură. Se recomandă purtarea hainelor ușoare, largi și de culoare deschisă, preferabil din materiale naturale precum bumbacul.
  • Evitarea expunerii directe la soare în orele de vârf, între 11:00 și 16:00, este crucială. Dacă trebuie să ieșim afară, se recomandă protejarea capului cu o pălărie și utilizarea cremei de protecție solară cu factor ridicat.
  • Răcorirea locuinței este la fel de importantă. Ferestrele și draperiile trebuie închise în timpul zilei pentru a menține răcoarea, iar ventilatoarele sau aparatele de aer condiționat sunt utile pentru a menține o temperatură confortabilă.
  • Activitățile fizice intense sunt de evitat în timpul celor mai calde ore ale zilei. Exercițiile fizice ar trebui făcute dimineața devreme sau seara târziu, când temperaturile sunt mai scăzute.
  • Recunoașterea semnelor de epuizare termică este importantă: dacă apar amețeli, slăbiciuni, transpirații abundente sau dureri de cap, se recomandă retragerea într-un loc răcoros, hidratarea și odihna.
  • Monitorizați semnele de insolație: Dacă apar simptome precum temperatură corporală foarte ridicată, piele uscată și fierbinte, confuzie sau pierderea cunoștinței, trebuie solicitat imediat ajutor medical.
  • Aveți grijă de cei vulnerabili: Verificați frecvent copiii, vârstnicii și persoanele cu afecțiuni cronice pentru a vă asigura că sunt în siguranță și hidratați.

Sunt 7 puncte de prim ajutor care funcționează pe raza Sectorului 6, aflate în coordonarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, dotate cu climatizare, apă potabilă gratuită și aparate de măsurare a tensiunii arteriale.

Aceste puncte de prim ajutor funcționează în intervalul orar 10.00 – 18.00, și sunt amplasate în următoarele locații:

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate medicală aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și a Primăriei Sectorului 6, unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate decontate prin CASMB, iar persoanele cu venituri mici din comunitate, au parte de servicii medicale gratuite sau cu plată parțială.

Data publicării: Sâmbătă, 6 iul 2024