22 iunie 2022 - Campanie de donare de sânge în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6

22 iunie 2022 - Campanie de donare de sânge în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6

În fiecare an, la data de 14 iunie, celebrăm Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Cu această ocazie, Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” vă anunță că în data de 22 iunie 2022, între orele 08:00 - 12:00, în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, va organiza o campanie de donare de sânge.

Împreună ne dorim să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește criza de sânge din spitale, în contextul în care doar 2% din populația țării donează sânge.

Manifestarea se află deja la a treia ediție, primele două reușind să atragă peste 500 de persoane.

Acțiunea va fi realizată cu sprijinul personalului medical calificat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila”, în condiții stricte de siguranță, materialul de recoltare este steril, de unică folosință și nu prezintă risc de îmbolnăvire.

Tot procesul de donare durează 15 minute, iar beneficiile donării sunt atât pentru suflet, cât și pentru trup.

Conform legii, după donare primești: o alocație de hrană în valoare de 60 de lei, o zi liberă de la muncă și decontarea cu 50% a cheltuielilor de transport în comun, pentru o lună.

Studiile arată că donând, sângele se împrospătează, imunitatea organismului crește, iar riscul de paralizie și accident vascular se reduce cu 30%.  Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de până la patru săptămâni.

Vă așteptăm în număr cât mai mare, nu uita cartea de identitate. Contăm și pe tine!

Pentru informații suplimentare sună la 031.9593.

Data publicării: Marţi, 14 iun 2022