Analize prin screening la cea mai modernă unitate sanitară din Sectorul 6

Analize prin screening la cea mai modernă unitate socio-medicală din Sectorul 6

Prevenția salvează vieţi!

Cancerul, cea mai cruntă boală a secolului, încă face ravagii, întrucât – descoperit în stadii avansate – lasă puține șanse de vindecare. Aflat pe poziția secundă în topul cauzelor de deces, cancerul de colon poate fi prevenit, depistarea precoce crescând substanțial șansa de supraviețuire.

Controlul preventiv variază în funcție de vârstă, iar anumite investigații sunt recomandate să fie realizate pentru prima dată (pentru persoanele fară antecedente de cancer în familie) la 50 de ani. Screeningul - totalitatea investigațiilor pentru depistarea cancerului colorectal înaintea apariției oricăror semne clinice sau de laborator - este o investigație deosebit de importantă care oferă șansa unui diagnostic precoce, cu un prognostic favorabil.

Cabinetul de Gastroenterologie care funcţionează în incinta Centrului de Sănătate Multifuncţional ”Sfântul Nectarie”, situat în Bulevardul Uvertuii nr. 81, Sector 6, oferă servicii medicale de specialitate, inclusiv colonoscopie, pentru toţi cetăţenii pentru care sănătatea este importantă.
Medicul Silviu Dinu, gastroenterolog, ne explică: Majoritatea tumorilor în cazul cancerului de colon au la bază un polip adenomatos care, prin intermediul unor proceduri, poate fi eliminat. Peste o treime din cazurile de deces cauzate de cancerul colorectal pot fi evitate dacă pacientul se prezintă regulat la un control de rutină, unde îi este aplicată metoda de screening”.

Consultaţiile sunt gratuite pentru toți pacienții simptomatici, asigurați prin Casa Națională de Asigurări de Sănătate, pe baza unei trimiteri de la medicul de familie.

Centrul de Sănătate Multifuncţional ”Sfântul Nectarie”, deschis anul trecut de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, pune la dispoziţia cetăţenilor o gamă largă de servicii medicale de specialitate, oferind persoanelor cu venituri modeste din comunitate posibilitatea de a accesa serviciile medicale în mod gratuit sau parţial subvenţionat.

Pentru programări sau informații suplimentare puteți suna la 031.9593, de luni până vineri, între orele 08.00-20.00 sau puteți accesa www.nectarie6.ro.

Data publicării: Joi, 20 sep 2018