”6 PENTRU VIAȚĂ!” - Campanie de donare de sânge

În zilele de 27 august și 4 septembrie 2018, la Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” va avea loc Campania ”6 PENTRU VIAȚĂ”.

Oricine dorește poate veni să doneze!

Campania este menită să tragă un semnal de alarmă și să sensibilizeze opinia publică privind criza de sânge din spitale. Este cunoscut deja faptul că doar 2% din populația țării donează sânge, iar vara, în perioada concediilor, donatorii se prezintă mai rar la Centrul de Transfuzie Sanguină București, făcând și mai dificilă misiunea personalului medical de a salva oamenii.

Dintr-o singură donare pot fi salvate până la trei vieți. Studiile au arătat că, donând, sângele se împrospătează, imunitatea organismului crește, iar riscul de paralizie și accident vascular se reduce cu 30%.  Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de până la patru săptămâni.

Cu două zile înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice, iar în ziua donării se recomandă un mic dejun uşor şi aportul de lichide.

Dacă v-aţi decis să donaţi sânge, vă aşteptăm între orele 8.30-12.30, la Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” din Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, cu actul de identitate, în original.

Pentru informații suplimentare sunați la 031.9593 sau scrieți la office@nectarie6.ro.

Data publicării: Miercuri, 22 aug 2018