14 iunie - Ziua Mondială a donatorului de sânge! Donați sânge, salvați vieți!

14 IUNIE- ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE! Donați sânge, salvați vieți!

Marcăm Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, felicitând toți donatorii care până în prezent s-au gândit la semeni și au donat!

Printr-un simplu gest, o singură donare, putem salva trei vieți. În edițiile trecute ale campaniei “6 PENTRU VIAȚĂ”, organizate de Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”, au venit peste 200 voluntari. Pe fondul unei lipse acute de sânge în spitale și din spirit de solidaritate faţă de aproapele nostru aflat în suferință, ne dorim să suplinim lipsa vitală de sânge pentru cei care se află într-o situație de impas medical.

Sângele este indispensabil vieții, iar actul donării devine cu atât mai valoros, cu cât este realizat în mod constant, în beneficiul semenilor. Mergeți de luni până vineri, între 7.30 și 13.30 la Centrul de Transfuzie Sanguină din Str. Dr. Caracas Constantin nr. 2-8, Sectorul 1, Bucuresti și donați!

Imediat ce contextul epidemiologic ne va permite, vom continua tradiția campaniilor de donare de sânge, pentru că sănătatea oamenilor este cea mai importantă pentru noi.

Prima încercare de transfuzie de sânge a fost în anul 1667, cu sânge de oaie, fiind o nereușită. Astfel s-a concluzionat că omul nu poate primi sânge decât de la un alt om. S-au continuat încercările de a se realiza transfuzia de la omul sănătos la omul bolnav până la începutul secolului XX, cele mai multe fără rezultate. De-abia în anul 1939, când au fost descoperite grupele de sânge și factorul RH, transfuzia de sânge a devenit o terapie eficace.

În cadrul Centrului, punem la dispoziție servicii medicale performante, adaptate nevoilor regăsite în comunitate. În permanență ne-a preocupat siguranța și acuratețea actului medical și ne dorim ca pacienții noștri să beneficieze de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament.

Puteți solicita consultații gratuite, cu plată sau cu bilet de trimitere la numerele de telefon 031.9593/0726.150250 sau vizitând www.nectarie6.ro.

Ne găsiți în Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6 vis-à-vis de Teatrul Masca.

 

Data publicării: Luni, 14 iun 2021