10 septembrie - Ziua Mondială pentru Prevenirea Suicidului

10 septembrie - Ziua Mondială pentru Prevenirea Suicidului

Data publicării: Joi, 9 sep 2021

La fiecare 40 de secunde o persoană își ia viața, atrag atenția Asociația Internațională pentru Prevenirea Suicidului și Organizația Mondială a Sănătății.

An de an, la data de 10 septembrie este marcată Ziua Mondială pentru Prevenirea Suicidului, cu scopul de a creşte gradul de conştientizare în rândul populaţiei şi pentru a promova o serie de măsuri de prevenţie.

Suicidul se definește ca un act fatal, care reprezintă expresia dorinței unei persoane de a muri, gestul poate fi un impuls de moment sau atent planificat.

Peste 95% dintre persoanele care au tentative de suicid suferă de: depresie, schizofrenie, alcoolism, demență, tulburări de personalitate sau de anxietate.

Cum putem contribui fiecare dintre noi, pentru limitarea numărului de persoane care se confruntă cu o astfel de problemă? Să acordăm o mai mare atenție celor ce prezintă simptome alarmante, cum ar fi: părerea proastă despre sine, disperarea, senzație intensă de tristețe, convingerea că nu mai există soluții și chiar ideea suicidului.

Dacă recunoști aceste manifestări la cei apropiați sau chiar la tine, nu le lăsa să se agraveze!  

O programare la psihologul Centrului de Sănătate “Sfântul Nectarie” poate oferi o altă perspectivă asupra problemelor personale, poate reda încrederea în sine și crește calitatea vieții.

Ne găsești în Bulevardul Uverturii nr. 81, sector 6, vis-à-vis de Teatrul Masca.

Programări sau informații suplimentare poți obține la 031.9593 și 0726.150.250.