Caravana Papanicolau se întoarce în cartierul Militari

Data publicării: Marţi, 29 iun 2021

Doar mâine 30 iunie 2021 mai puteți realiza un test gratuit Babeș Papanicolau în strada Răsadniței Nr. 59, sector 6 (zona Giulești-Sârbi).

Datorită numărului mare de solicitări venite din partea doamnelor domiciliate în cartierul Militari și zonele adiacente, Unitatea Mobilă a Institutului Oncologic București va reveni pe 1 și 2 iulie 2021 în Bulevardul Uverturii Nr 81, la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” Sf Nectarie.

De la debutul campaniei, peste 300 de doamne au fost foarte receptive și au răspuns apelului la prevenție, lansat de Institutul Oncologic București.

Informații utile:
✅Nu este necesară trimiterea de la medicul de familie și nici programare prealabilă.
✅Pacientele trebuie să fie cu vârste cuprinse între 25-64 ani și să vină cu CI.
✅Pot participa doamnele care au domiciliul în București și Ilfov.
✅Intervalul orar este 11.00 - 16.00.
✅Limita maximă pe care o poate realiza Unitatea Mobilă este de 65 de teste gratuite pe zi.
✅Recoltarea se realizează de o doamnă doctor, medic al Institutului Oncologic București.
✅Rezultatele se dau în 14 zile pe mail (cine are) sau fizic prin recepția Centrului de Sănătate ”Sfântul Nectarie”.
✅Probele sunt lucrate la Institutul Oncologic București.

Campania de testare gratuită Babeș Papanicolau este derulată în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”.

Acțiunea face parte din Programul Național de Depistare Precoce a Cancerului de Col, susținut de Ministerul Sănătății, și vizează depistarea leziunilor precursoare, incipiente sau chiar maligne ale colului uterin. Dintre toate tumorile maligne, cancerul de col uterin este cel care poate fi controlat și prevenit cu ajutorul testării periodice.

În România, în fiecare an, se înregistrează peste 4000 de cazuri noi de cancer de col uterin. 7,5% din totalul cazurilor la nivel european provin din țara noastră. Rata mortalității la noi este cea mai ridicată din Europa și de patru ori mai mare decât media. Unul dintre motive este faptul că testarea nu este realizată anual, iar celulele canceroase sunt depistate prea târziu.

Nu uita să ai grijă de sănătatea ta! Informații suplimentare la 021.9970.