Pentru dumneavoastră, DOAMNĂ!

Pentru dumneavoastră, DOAMNĂ!

 

Campanie de prevenție și conștientizare

Nu amâna sănătatea!

Scopul

Scopul acestei campanii este îmbunătăţirea utilizării măsurilor eficiente de prevenţie pentru populație prin conştientizarea importanţei sănătăţii. Adresabilitatea populației se află în strânsă legătură cu gradul de conștientizare al propriilor nevoi legate de sănătate. Se urmărește informarea femeilor referitoar la controlul preventiv periodic, precum și asupra serviciilor medicale oferite în cabinetele din Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.

Justificare campanie:

După vârsta de 30 ani, investigațiile anuale pentru femei devin o necesitate. De multe ori, doamnele, neglijează acest aspect din cauza faptului că sunt reținute cu probleme casnice, sunt solicitate la locul de muncă, au familii numeroase și lasă pe planul doi starea lor de sănătate sau amână vizita la medic.
Dorim să le aducem aminte tuturor doamnelor că sunt importante, iar dacă se îmbolnăvesc, au de suferit și cei din jur. Familiile vor fi lipsite de îngrijirea de care se bucură în prezent, pentru că un om bolnav, este un om neputincios.

Etapele campaniei:

Informarea și invitarea populației țintă să își programeze un control gratuit în beneficiul propriei stări de sănătate:

  • Săptămâna 01-08 martie – Ginecologie + Stomatologie
  • Săptămâna 11-15 martie –  ORL + Chirurgie
  • Săptămâna 18-22 martie – Ortopedie + Medicină Internă
  • Săptămâna 25-29 martie – Gastroenterologie + Psihiatrie

Prevenție:

Chiar dacă nu apare ceva neobișnuit în starea de sănătate, un control de rutină, contribuie la creșterea calității vieții și poate preveni dezvoltarea unor afecțiuni cu debut insidios.

Factorii de risc:

Cu toate că, putem îmbunătăți stilul de viață, din păcate, efectele moștenirii genetice nu pot fi modificate. De aceea, dacă există în familie cazuri de cancer, diabet sau alte boli controlul medical periodic ajută la identificarea din timp a oricăror afecțiuni care amenință sănătatea. E un lucru știut deja că depistarea precoce este vitală pentru sănătatea și siguranța întregii familii!

Obiectiv:

Creșterea numărului de persoane informate asupra factorilor de risc și care să beneficieze de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament. Scăderea numărului de persoane afectate de glaucom

Rezultatul așteptat:

Un număr crescut de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce.

Tema campaniei:

Informarea persoanelor cu privire la:

  • Importanţa sănătăţii;
  • Factorii de risc ce intervin în starea de sănătate;
  • Beneficiile controlului medical periodic.

Activități:

  • Informare cu privire la serviciile medicale oferite în cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.
  • Accesul gratuit la consultații se face în urma unei programări prealabile la 031.9593.

Perioada de derulare:

Luna martie 2019.