Sănătatea te priveşte!

Data publicării: Marţi, 2 oct 2018

Campanie de sensibilizare și conștientizare a importanței menținerii unei stări optime de sănătate

OBIECTIV:
Campania ”Sănătatea te priveşte!” își propune crearea unei comunități sănătoase prin conștientizarea importanței propriei stări de sănătate, primul pas fiind acela de a efectua controale preventive periodice.

UNDE?
Acțiunea de informare se va derula în toate cele nouă Puncte de Informare și Asistență, amplasate în zone intens circulate, în apropierea piețelor și a intersecțiilor mari din cartierele Sectorului 6.
Punctele de Informare și Asistență sunt deschise de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00 și sâmbăta, între orele 10:00 – 14:00 și oferă tuturor celor care le trec pragul servicii de asistență și informare privind activitatea desfășurată de autoritatea publică locală.

CUM?
O echipa formată din asistenți sociali ai Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie” va oferi îndrumare și suport tuturor persoanelor interesate de propria sănătate. Informarea va avea loc în interiorul și proximitatea celor nouă Puncte de Informare și Asistență.

SCOP:
Campania ”Sănătatea te priveşte!” are ca scop informarea cetățenilor asupra faptului că sănătatea lor este importantă și îi privește în mod direct. Atenția acordată propriei persoane duce la creșterea stimei de sine și a calității vieții. Vor fi transmise informații și recomandări privind necesitatea realizării controalelor medicale periodice, chiar dacă starea de sănătate este una aparent bună.
Un control de rutină, poate salva vieți, întrucât ajută la depistarea și tratarea din timp a unor eventuale afecțiuni cu debut insidios și lent.

GRUP ŢINTĂ:
Cetățenii sectorului 6, în special cei cu posibilități financiare reduse din comunitate, care pot accesa servicii medicale în mod gratuit sau parțial subvenționat, în funcție de venituri în cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”.

REZULTATE AȘTEPTATE:
Formarea unor deprinderi sănătoase şi încurajarea tratamentului precoce al potenţialelor probleme pentru a evita îngrijirile tardive, mai dificile şi mai costisitoare.

PERIOADA DE DERULARE:
Lunile septembrie - octombrie 2018