Ai palpitații? Ce e bine să știi!

Palpitațiile sunt resimțite de cei mai mulți dintre noi și pot fi însoțite de diferite senzații de disconfort la nivelul inimii.

Palpitațiile reprezintă conștientizarea bătăilor inimii, un proces care poate fi în mod obișnuit imperceptibil. Totuși, există situații care pot modifica această percepție.

Tahicardia
, caracterizată prin ritm cardiac de peste 90 de bătăi pe minut, poate determina senzația de bătăi rapide. Poate fi însoțită de simptome precum anxietatea sau poate apărea în contextul unor tulburări psihice, cum ar fi atacurile de panică.

Ritmul poate fi regulat sau cu pauze, existând bătăi premature (extrasistole) care pot perturba ritmul cardiac și pot genera senzații neplăcute.

Tulburările de ritm
, precum fibrilația atrială, pot cauza palpitații rapide sau chiar mai lente.

Majoritatea oamenilor experimentează palpitații cel puțin o dată în viață. Acestea pot apărea în situații de stres, emoție sau consum de substanțe excitante, dar de obicei nu ridică probleme semnificative și trec de la sine.

Anemia, febra, hipoglicemia sau deshidratarea pot provoca, de asemenea, tahicardii și trebuie tratate prompt.

Atunci când apar palpitații rapide, regulate sau neregulate, însoțite de amețeli, dureri toracice, dificultăți de respirație, transpirații și anxietate intensă, este necesar să se consulte imediat un medic.

Palpitațiile
asociate cu oboseala excesivă pot fi semnale că trebuie să ne odihnim mai mult și să ne relaxăm.

Un consult cardiologic riguros și analize de sânge sunt recomandate pentru cei care experimentează palpitații frecvente.

Un stil de viață echilibrat, exercițiile fizice regulate, o alimentație sănătoasă și hidratare adecvată, odihnă suficientă și evitarea stresului și a substanțelor nocive pot contribui la menținerea sănătății inimii.

Inimi liniștite să aveți!

Echipa noastră de medici cardiologi este aici pentru a vă oferi îngrijire și sfaturi personalizate pentru sănătatea dumneavoastră.

Vino la un consult la cabinetul cardiologie al Centrului de Sănătate „Sfântul Nectarie”, din Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6.

Dacă ai bilet de trimitere de la medicul de familie, consultația este gratuită.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate medicală aflată în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 și a Primăriei Sectorului 6, unde cetăţenii pot beneficia de consultații și tratamente medicale de calitate decontate prin CASMB, iar persoanele cu venituri mici din comunitate, au parte de servicii medicale gratuite sau cu plată parțială.

Pentru o programare sună la 031.9593 sau intră completează formularul online de programări și te sunăm noi!

Campania lunii MARTIE. IGIENIZARE DENTARĂ doar la 130 LEI!

Data publicării: Miercuri, 29 mai 2024