Măsurăm gratuit tensiunea!

Măsurăm gratuit tensiunea!

Vino pe 17 MAI între orele 11:00 - 13:00 la Centrul de Sănătate ” Sfântul Nectarie”, în Bulevardul Uverturii nr. 81, pentru o verificare gratuită a tensiunii și o discuție cu medicul, care va răspunde tuturor întrebărilor tale.

Acțiunea este prilejuită de Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale, scopul fiind acela de a informa populaţia în privinţa riscurilor şi efectelor tensiunii arteriale crescute şi pentru a încuraja cetăţenii să prevină şi să controleze această boală.

Hipertensiunea arterială (HTA) are o incidență în continuă creștere în rândul populației și reprezintă un factor de risc cardiovascular major. HTA este "o boală tăcută" care nu prezintă simptome evidente.

Nediagnosticată și netratată, hipertensiunea arterială duce la complicații majore, fiind afectată inima, vasele și rinichii. O serie de boli decurg din lipsa unui control periodic al tensiunii: cardiopatie ischemică - infarct miocardic, aritmii, insuficiență cardiacă, accidente vasculare, insuficiență renală cronică.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” oferă servicii cadiologice decontate de CNAS. Consultația este gratuită dacă vii cu bilet de trimitere. Diagnosticul de hipertensiune arterială (HTA) se pune doar în cabinetul medical.

Pentru progrămări sună la 031.9593 sau completează formularul pentru programare online și te sunăm noi.

Potrivit statisticilor Institutului Național de Sănătate Publică, hipertensiunea arterială este prima cauză de deces din România.

Data publicării: Luni, 15 mai 2023