17 MAI este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale

17 MAI este Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale

Acțiunea de testare și informare desfășurată în curtea Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva a Hipertensiunii Arteriale, pentru informarea populației în privinţa riscurilor şi efectelor tensiunii arteriale crescute, şi pentru a încuraja cetăţenii să prevină şi să controleze această boală.

Un număr de 32 de persoane au beneficiat de măsurarea GRATUITĂ a tensiunii arteriale, au primit recomandări de la doamna doctor Ruxandra Geambașu, pentru un stil de viață sănătos și informații importante pentru prevenirea acestei boli cronice.

Hipertensiunea arterială (HTA) are o incidență în continuă creștere în rândul populației și reprezintă un factor de risc cardiovascular major. Statisticile arată că în țara noastră controlul valorilor tensionale este de numai 33%, iar scopul nostru este de a trage un semnal de alarmă asupra faptului că 60% dintre decesele din România sunt cauzate de boli cardiovasculare.

La Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” din Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6, poți găsi sprijinul specializat de care ai nevoie! Cu o consultație la medicul cardiolog poți efectua teste, controale și investigații amănunțite specifice atât gratuite (CNAS), în baza biletului de trimitere de la medicul de familie, cât și cu plată.

Sună la 031.9593 pentru o programare sau completează formularul de programări online și te sunăm noi.

Data publicării: Miercuri, 17 mai 2023