Hipertensiunea arterială (HTA)

Diagnosticul de hipertensiune arterială (HTA) se pune doar în cabinetul medical, în urma măsurătorilor repetate, de două ori pe zi, timp de 2 sau 3 săptămâni.

La Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” din Bulevardul Uverturii nr.81, sector 6 doamna doctor Georgeta Ursu, medic primar cardiolog dispune de aparatură, competențe și experiență pentru aplicarea unei metode mai rapide de verificare a tensiunii arteriale.

În cabinetul de cardiologie puteți beneficia de monitorizarea Holter, ce permite o verificare mai bună a valorilor tensionale, pe o perioadă de 24 ore, iar pacientul își poate desfășura rutina zilnică fără restricții, în timp ritmul cardiac este înregistrat.

Pentru progrămări sună la 031.9593.

La cardiologie avem servicii precum:

  • Ecografie cardiac - furnizează informații atât despre forma și aspectul vaselor de sânge cât și despre funcționalitatea acestora.
  • EKG cu interpretare/ fără interpretare - această procedură este nedureroasă și măsoară ritmul cardiac cu ajutorul unor mici discuri metalice aplicate pe piele.
  • Test de efort - se realizează la bicicletă.
  • Test Troponină - preferat pentru o suspiciune de atac de cord, deoarece este mai specific pentru leziuni cardiace decât alte teste.
  • Holter TA - înregistrează ritmul cardiac standard, pe o perioadă de 24 ore. Pacientul își poate desfășura activitatea zilnică.
  • Holter EKG - se montează electrozi pe piele care sunt conectați la un aparat de mici dimensiuni ce va înregistra electrocardiograma pe perioada cât este montat. Ne oferă o multitudine de informații în legătură cu ischemia miocardică silentioasă, bradiaritmiile sau tahiaritmiile.
  • Pulsoxmetrie - procedură simplă, non-invazivă, utilizată pentru măsurarea nivelului de oxigen (saturația oxigenului) în sânge.

Hipertensiunea arterială (HTA) are o incidență în continuă creștere în rândul populației și reprezintă un factor de risc cardiovascular major. HTA este "o boală tăcută" care nu prezintă simptome evidente.

Persoanele care suferă de HTA au uneori cefalee, amețeli, zgomote în urechi sau tulburări de vedere trecătoare, simptome ce pot fi cu ușurință confundate cu stresul, lipsa vitaminelor sau cu o alimentație necorespunzătoare.

Nediagnosticată și netratată hipertensiunea arterială duce la complicatii majore, fiind adectată inima vasele și rinichii. O serie de boli decurg din lipsa unui control periodic al tensiunii: cardiopatie ischemică-infarct miocardic, aritmii, insuficiență cardiacă, accidente vasculare, nefroangioscleroză cu insuficiență renală cronică.

Cardiologie

Data publicării: Joi, 12 ian 2023